• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Meslek Yüksekokulları
  • Köyceğiz Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Meslek Yüksekokulları
  • Köyceğiz Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

An investigation of the biological activity of monofloral honey produced in south-western Anatolia

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (520.5Kb)

Tarih

2021

Yazar

Karataş, Şükrü
Aktümsek, Abdurrahman
Duru, Mehmet Emin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Karatas, S., A. Aktumsek, and M. E. Duru. 2021. "An Investigation of the Biological Activity of Monofloral Honey Produced in South-Western Anatolia." International Journal of Secondary Metabolite 8 (4): 300-311. doi:10.21448/ijsm.909460

Özet

In this study, monofloral honeys (chaste, thyme, citrus, and heather) which were obtained from different sources from members of Beekeeping Associations in South-West Anatolia were studied for their antioxidant capacity, total phenolic amounts, total flavonoid amounts, acetylcholinesterase (AChE), butyrylcholinesterase (BChE), and urease inhibition activities. Antioxidant capacity of honey samples was determined by β-carotene, DPPH, ABTS+ and CUPRAC activity methods. In honey samples, the highest antioxidant activity was found in citrus honey with β-carotene/Linoleic acid color opening with IC50: 7.99 mg/mL, and DPPH free radical removal activity with IC50: 5.28 mg/mL in thyme honey. In CUPRAC activity, it was determined that the highest activity was found in heather honey with IC50: 1.69 mg/mL, in terms of ABTS+ removal activity IC50: 2.80 mg/mL in chaste honey, and metal chelating activity IC50: 1.56 mg/mL in thyme honey. The total phenolic and flavonoids amounts of honeys ranged from 2.31 and 27.15 (μg PEs/mg) to 4.95 and 25.24 (μg QEs/mg), respectively. In addition, AChE inhibition IC50: 24.25 mg/mL in thyme honey, BChE inhibition IC50: 27.93 mg/mL in thyme honey, and urease inhibition IC50: 34.89 mg/mL with citrus honey were determined concerning the highest activity, consecutively. © 2021 International Journal of Secondary Metabolite.

Kaynak

International Journal of Secondary Metabolite

Cilt

8

Sayı

4

Bağlantı

https://doi.org/10.21448/ijsm.909460
https://hdl.handle.net/20.500.12809/9702

Koleksiyonlar

  • Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü Koleksiyonu [25]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.