• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Antıbacterıal And Antıoxıdant Actıvıty of Myrtus Communıs L. Growıng Wıld in Marmarıs

Tarih

2015

Yazar

Keven, Fikret Karademir
Avunduk, Sibel

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Marmaris'in üç farklı bölgesinden toplanan Myrtus (Mersin a¤acı) meyveleri kurutulmuş, ö¤ütülmüş ve sırasıyla, n-heksan, CH2CI2 ve MeOH ile ekstrakte edilmiştir. Elde edilen kurutulmuş, ekstraktlar dört farklı test bakterisine karşı disk difüzyon yöntemi kullanılarak in vitro olarak taranmıştır. Antimikrobiyel test sonuçları inhibisyon zonlarının 7-16 mm çapında oluklarını göstermiştir. S. aureus, M. communis L. örneklerinin tüm konsantrasyonlarına karşı en duyarlı olan bakteri iken, P. aeruginosa ise Yeşil Belde’den toplanan M. communis L. örneklerinin bütün konsantrasyonlarına karşı en dirençli bakteri türü olarak belirlenmiştir. MeOH ekstraktlarının antioksidan aktivitesi, DPPH metodu kullanılarak ölçülmüştür. Bu çalışmada, ilk kez Marmaris’in farklı bölgelerinden toplanan M. communis L. örneklerinin karşılaştırmalı olarak antimikrobiyel ve antioksidan aktiviteleri saptanmıştır.
 
Three myrtus fruit samples collected from different regions of Marmaris were dried, grinded and extracted with n-hexane, CH2Cl2 and MeOH respectively. The extracts of Myrtus communis L. were screened in vitro for their antimicrobial activities using disc diffusion method against four test bacteria. The antimicrobial test results showed that the inhibition zones have been measured between 7 to 16 mm. S. aureus was the most sensitive one to all concentrations of all M. communis L. samples. P. aeruginosa was the most resistant one to all concentrations of M. communis L. sample from Yeflil Belde. The antioxidant activity of MeOH extracts has also been determined by DPPH assay. This is the first report of comparative antimicrobial and antioxidant study for M. communis L. samples collected from different regions from Marmaris/ Mugla/ Turkey.
 

Kaynak

GIDA

Cilt

40

Sayı

4

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRneE56SXlNZz09
https://hdl.handle.net/20.500.12809/6781

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.