Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGüneri, Murat
dc.contributor.authorMısırlı, Adalet
dc.contributor.authorYokaş, İbrahim
dc.date.accessioned2020-11-20T17:31:07Z
dc.date.available2020-11-20T17:31:07Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.issn1018-8851
dc.identifier.issn2548-1207
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRBeE9ETXdNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/7412
dc.description.abstractBu araştırmada, İnterdonat limon çeşidinin yetiştirildiği alkali toprakta pH’nın düşürülmesi amacıyla 2003-2004 döneminde kükürt, jips ve amonyum sülfat uygulamaları yapılmıştır. Bu uygulamaların toprakta pH değişimi, bitki gelişimi ve meyve kalitesine etkileri incelenmiştir. Değerlendirmeler sonucunda, elementel kükürt uygulamasının, toprak pH’sının düşürülmesinde en etkili yöntem olduğu görülmüştür. Uygulamalar toprakta toplam tuz miktarının artmasına neden olmuştur. İstatiksel önem düzeyinde bulunmamakla birlikte meyve suyu C vitamini miktarı kontrole göre kükürt ve jips uygulamalarında daha yüksek değerlerde tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this experiment; sulphur, gypsum and ammonium sulphate were applied for the purpose of reducing the soil pH in alkaline soil which growing Citrus limon cv. Interdonat during 2003-2004 period. The effects of these applications on the range of soil pH, plant growth and fruit were investigated. As a result of the evaluations, it was seen that elemental sulphur was the most effective method to reduce soil pH. Total salinity of the soil was increased by applications. Sulphur and gypsum applications on fruit quality was found statisticaly non significant, but Vitamin C content of fruit juice increase by these treatments.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleİnterdonat limon çeşidinde kükürt, jips ve amonyum sülfat uygulamalarının toprak reaksiyonu, vejetatif gelişme ve meyve özellikleri üzerine etkileri1en_US
dc.item-title.alternativeEffects of the sulphur, gypsum and ammonium sulphate applications on the Soil pH, vegetative growth and fruit features in Citrus limon L. (cv. Interdonat)en_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempMuğla Üniversitesi, Ortaca Meslek Yüksek Okulu, Muğla, Türkiye; Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, İzmir, Türkiye; Muğla Üniversitesi, Ortaca Meslek Yüksek Okulu, Muğla, Türkiyeen_US
dc.identifier.volume47en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage9en_US
dc.relation.journalEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster