Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖner, N.
dc.contributor.authorTok, H.
dc.contributor.authorSağlam, T.
dc.date.accessioned2020-11-20T17:31:17Z
dc.date.available2020-11-20T17:31:17Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.issn1302-7050
dc.identifier.issn2146-5894
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRneE1qTTVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/7480
dc.description.abstractBu çalışma 2007-2008 yıllarında ülkemizin ve Marmara Bölgesinin önemli bir bağcılık merkezi olan Tekirdağ iline bağlı Şarköy ilçesinde, hafif alkalin ve kireçli toprak koşullarında yetiştirilen Merlot şaraplık üzüm çeşidi üzerinde yürütülmüştür. K, Mg ve Mikro elementlerin (Fe, Zn, Cu ve Mn) 3’er farklı dozları asma bitkisi gelişiminin 2 değişik fizyolojik döneminde yaprak gübresi olarak uygulanmıştır. Çalışmada yaprak gübresi uygulamalarının üzümlerin şıralarında kalite kriterleri olarak bilinen; pH, suda çözülebilir kuru madde miktarı %, alkol miktarı %, toplam şeker %, titre edilebilir asit miktarı g/L, toplam fenolik bileşik miktarı mg/kg, toplam antosiyan miktarı mg/kg ve tanen mg/kg miktarlarına etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. İki yıllık denemeden sonra, Merlot üzüm çeşidinde uygulama zamanı, uygulama dozları ve üçlü interaksiyonları; pH, suda çözülebilir kuru madde miktarı, alkol miktarı, toplam şeker, titre edilebilir asit miktarı, toplam fenolik bileşik miktarı, toplam antosiyan miktarı ve tanen (mg/kg) değişimine etkisi istatistik olarak % 1 düzeyinde önemli bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractExperiments were carried out in Şarkö y-Tekirdağ, one of the prominent centers of viticulture in the Marmara Region of Turkey on the cultivars Merlot, grapevine cultivar grown on slightly basic soils containing also lime, were used in the experiments at 2007-2008. The K, Mg and the micro elements (Fe, Zn, Cu and Mn) were combined in three different concentrations on development of grape fern applied as foliar fertilizers at two development stages. In the study, it is aimed to investigate foliar fertilizer applications of the grape must quality criteria which are pH, amount of soluble dry solids %, alcohol percentage %, total sugar %, titratable acid content g/L, total phenolic content, total anthocynanins mg/kg and tannens mg/kg. At the end of a two-year of trial, the effect of variations on pH, soluble dry solids, alcohol concentration, total sugar content, titretable acidity, total phenolic compounds, total anthocyanin and tannens were appeared to be statistically significant at 1 % level on the study of time of application, fertilizer concentrations and the triple interaction of merlot grapevine cultivar.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleMerlot Üzüm Çeşidinde Yaprak Gübresi Uygulamasının Verim ve Şıra Kalitesi Üzerine Etkisien_US
dc.item-title.alternativeEffects on the Yield and Quality of Grape Juice in Merlot Grape Varieties Foliar Fertilizer Applicationen_US
dc.item-typeotheren_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye; Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, Tekirdağ, Türkiye; Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, Tekirdağ, Türkiyeen_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage82en_US
dc.identifier.endpage99en_US
dc.relation.journalTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster