• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Güney Ege Bölgesi’ndeki Topçam Baraj Gölü’nde yaşayan Siraz balığının (Capoeta bergamae Karaman, 1969) Et veriminin belirlenmesi

Thumbnail

View/Open

Tam metin / Full Text (219.8Kb)

Date

2009

Author

Şaşı, Hüseyin

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu çalışmada Güney Ege Bölgesi’ndeki Topçam Baraj Gölü’nden yakalanan 150 adet Siraz balığı (Capoeta bergamae Karaman, 1969)’nın et verimliliği ile çeşitli vücut organları arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Bu tür yörede ekonomik öneme sahiptir. Yapılan inceleme sonucunda, ortalama baş ağırlığı/vücut ağırlığı oranı %10.70; iç organların ağırlığı/vücut ağırlığı %12.12; yüzgeç ağırlığı/vücut ağırlığı %2.55 ve et randımanı %65.49 olarak bulunmuştur. Siraz populasyonunun I-VII yaşları arasındaki et verimliliği, yüzde olarak sırasıyla 65.29; 67.73; 69.31; 68.60; 67.62; 62.92; 62.80 şeklinde belirlenmiştir. Buna göre, yaş arttıkça et randımanın da arttığı görülmektedir.
 
In this study, relationship between various organs of the body and flesh yield of the Transcaucasian barb (Capoeta bergamae Karaman, 1971) species, catching about 150 fish in the South Eagean Region in the Topç am Dam Lake between June 1999 and May 2000, had been investigated. This fish is an economically important species at the area. In the study, the following of the results were obtained; head weight/ total body weight 10.70%, interior organs weight/total body weight 12.12%, fins weight/total body weight 2.55% and flesh yield 65.49%. Flesh yield was determined as 65.29; 67.73; 69.31; 68.60; 67.62; 62.92; 62.80 depending on the I-VII ages in Caucasian barb population respectively. As a result of the determination meat production increased as the age increased.
 

Source

Su Ürünleri Dergisi

Volume

26

Issue

1

URI

https://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRBME5ERTVPUT09
https://hdl.handle.net/20.500.12809/7596

Collections

  • Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Koleksiyonu [168]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide|| Instruction || Library || Muğla Sıtkı Koçman University || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman University, Muğla, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.