• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Güney Ege Bölgesi’ndeki Topçam Baraj Gölü’nde yaşayan Siraz balığının (Capoeta bergamae Karaman, 1969) Et veriminin belirlenmesi

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full Text (219.8Kb)

Tarih

2009

Yazar

Şaşı, Hüseyin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada Güney Ege Bölgesi’ndeki Topçam Baraj Gölü’nden yakalanan 150 adet Siraz balığı (Capoeta bergamae Karaman, 1969)’nın et verimliliği ile çeşitli vücut organları arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Bu tür yörede ekonomik öneme sahiptir. Yapılan inceleme sonucunda, ortalama baş ağırlığı/vücut ağırlığı oranı %10.70; iç organların ağırlığı/vücut ağırlığı %12.12; yüzgeç ağırlığı/vücut ağırlığı %2.55 ve et randımanı %65.49 olarak bulunmuştur. Siraz populasyonunun I-VII yaşları arasındaki et verimliliği, yüzde olarak sırasıyla 65.29; 67.73; 69.31; 68.60; 67.62; 62.92; 62.80 şeklinde belirlenmiştir. Buna göre, yaş arttıkça et randımanın da arttığı görülmektedir.
 
In this study, relationship between various organs of the body and flesh yield of the Transcaucasian barb (Capoeta bergamae Karaman, 1971) species, catching about 150 fish in the South Eagean Region in the Topç am Dam Lake between June 1999 and May 2000, had been investigated. This fish is an economically important species at the area. In the study, the following of the results were obtained; head weight/ total body weight 10.70%, interior organs weight/total body weight 12.12%, fins weight/total body weight 2.55% and flesh yield 65.49%. Flesh yield was determined as 65.29; 67.73; 69.31; 68.60; 67.62; 62.92; 62.80 depending on the I-VII ages in Caucasian barb population respectively. As a result of the determination meat production increased as the age increased.
 

Kaynak

Su Ürünleri Dergisi

Cilt

26

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRBME5ERTVPUT09
https://hdl.handle.net/20.500.12809/7596

Koleksiyonlar

  • Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Koleksiyonu [168]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.