Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorMetin, Cansu
dc.contributor.authorBaygar, Taçnur
dc.date.accessioned2020-11-20T17:31:43Z
dc.date.available2020-11-20T17:31:43Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1300-1590
dc.identifier.issn2148-3140
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpjME9UWTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/7612
dc.description.abstractBu çalışmada Muğla Akyaka Kadın Azmağı'ından toplanan yeşil makroalg Enteromorpha intestinalis'in besinsel kompozisyonunun mevsimsel olarak belirlenmesi ve gıda amaçlı kullanımının tespiti amaçlanmıştır. Ortam koşulları ve ardından etüvde kurutma işleminden sonra, E. intestinalis çay, çorba ve baharat şeklinde hazırlanmış ardından duyusal değerlendirmeye alınmıştır. Besinsel kompozisyon analiz sonuçlarına göre; ancak E. intestinalis'in içerdiği daha yüksek miktarda protein, ilkbaharda kül ve C vitamini, sonbaharda çoklu doymamış yağ asitleri nedeniyle, kullanım alanına bağlı olarak 12 ay boyunca değerlendirilebileceği düşünülmektedir. Duyusal analiz bulgularına göre ise; elde edilen ürünler Türk damak tadına çok yakın olmasa da, ürünlerin farklı içeriklerle çeşitlendirilmesinin kabul edilebilirliklerini arttırdığı sonucuna varılmıştıren_US
dc.description.abstractThe aim of this study was to determine the nutritional composition of green macroalgae Enteromorpha intestinalis, collected from Muğla Akyaka Kadın Azmağı seasonally and investigate for consumption as food. After drying process in ambient conditions and then oven, E. intestinalis was prepared as tea, soup and spice and offered to the panelist team for sensorial test. Based on the nutritional composition analysis results, E. intestinalis can be utilized in a variety of ways depending on its intended field of usage, due to its higher content of crude protein in summer, ash and vitamin C in spring and polyunsaturated fatty acids in autumn. According to sensory analysis; processed products are not very close to the Turkish palate, although flavoring of these products with different additives increased the acceptabilityen_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBalıkçılıken_US
dc.subjectZoolojien_US
dc.titleEnteromorpha intestinalis’in besinsel kompozisyonunun belirlenmesi ve gıda amaçlı kullanımının tespitien_US
dc.item-title.alternativeDetermination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as fooden_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmentMÜ, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorBaygar, Taçnur
dc.identifier.volume35en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage7en_US
dc.identifier.endpage14en_US
dc.relation.journalSu Ürünleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster