Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUğur, Aysel
dc.date.accessioned2020-11-20T17:32:03Z
dc.date.available2020-11-20T17:32:03Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.issn1300-1361
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpjeE9EWTI
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/7681
dc.description.abstractBu çalışmada, Muğla Halk Pazarında satışa sunulan.ev yapımı peynirlerin bazı mikrobiyolojik özellikleri incelenmiştir. Bu amaçla tüketime sunulan 26 adet peynir örneği incelenmiştir. Peynir örneklerinde ortalama olarak toplam aerob mezofıl canlı bakteri sayısı $1.0x10^8$ kob/g, koliform grubu bakteriler $3.2x10^5$ kob/g, Escherichia coli %53.2, Staphylococcus aureus $1.3x10^4$ kob/g, Psikrofilik bakteriler 3.0xl04 kob/g, Proteolitik bakteriler %92.3, maya ve küf $1.0x10^6$ kob/g olarak tespit edilmiş olup Salmonella spp.'ye rastlanmamıştır. Araştırma sonucunda Muğla yöresi ev yapımı peynir örneklerinin incelenen mikrobiyolojik özelliklerinin iyi olmadığı belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, the microbiological characteristics of home made cheese samples sold in Muğla open air market were analyzed. For this purpose, 26 cheese samples were taken. The average quantity of total aerob meshophil bacteria $1.0x10^8$ cfu/g, Coliform group bacteria $3.2x10^5$ cfu/g, Escherichia coli %53.2, Staphflococcus aureus $1.3x10^4$ cfu/g, Psychhrophilic bacteria $3.0x10^4$ cfu/g, Proteolytic bacteria %92.3, Yeast and mold $1.0x10^6$ cfu/g were found but Salmonella spp. was not found. As a conclusion, the examtnined home made cheese samples were inadequate in regards of microbiological characteristics.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleMuğla Halk pazarında satışa sunulan ev yapımı peynirlerin mikrobiyolojik özelliklerien_US
dc.item-title.alternativeMicrobiological characteristics of home made cheese samples sold in Muğla Open Air Marketen_US
dc.item-typeotheren_US
dc.contributor.departmentMÜ, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorUğur, Aysel
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue40en_US
dc.identifier.startpage3en_US
dc.identifier.endpage8en_US
dc.relation.journalEkoloji Çevre Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster