Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBekar, Aydan
dc.contributor.authorGövce, Mete
dc.date.accessioned2020-11-20T17:32:18Z
dc.date.available2020-11-20T17:32:18Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2019.518
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TXpRek9UQTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/7723
dc.description.abstractBu çalışmada; algılanan kalite, müşteri tatmini, deneyime ilişkin doyum değişkenlerinin müşterilerin çeşitlilik arama niyeti üzerindeki etkisi incelenmiştir. Bu amaçla son üç ay içinde aynı alakart restoranı birden fazla kez ziyaret etmiş 18 yaş ve üzeri 401 tüketici çalışmaya dahil edilmiştir. Veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Kullanılan ölçeğin, doğrulayıcı faktör analizi ile geçerliliği; Cronbach’s alpha kat sayısı ile güvenilirliği belirlenmiştir. Hipotezler ise gizil değişkenlerle yol analizi ile test edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, geçmiş deneyimlerde algılanan atmosfer kalitesi, müşteri tatmini, atmosfere ve servise ilişkin doyum değişkenleri çeşitlilik arama niyeti üzerinde etkilidir.en_US
dc.description.abstractIn this study; effect of perceived quality, customer satisfaction, satiation related to experiences on the customers’ variety seeking tendency was examined. For this purpose, 401 consumers over 18 years old who have visited the same a la carte restaurant more than once in last three months were included in the study. Questionnaire was used as data collection tool. The validity of the scale with confirmatory factor analysis; cronbach's alpha coefficient for reliability were determined. Hypotheses were tested by path analysis with hidden variables. According to the results of the research, perceived atmospheric quality, customer satisfaction, satiation variables related to atmosphere and service are influenced by the tendecy to variety seeking.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleRestoran Seçiminde Çeşitlilik Arama Niyetien_US
dc.item-title.alternativeVariety Seeking Tendency on Restaurant Choiceen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü Bölümü, Muğla, Türkiye; Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, İzmir, Türkiyeen_US
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2019.518
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage3108en_US
dc.identifier.endpage3123en_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster