Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOkatan, Volkan
dc.contributor.authorGündoğdu, Müttalip
dc.contributor.authorGüçlü, Sultan Filiz
dc.contributor.authorÇelikay, Ayşegül
dc.contributor.authorÇolak, Ayşen Melda
dc.contributor.authorKorkmaz, Nazan
dc.contributor.authorAşkın, Mehmet Atilla
dc.date.accessioned2020-11-20T17:32:31Z
dc.date.available2020-11-20T17:32:31Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn1308-7576
dc.identifier.issn1308-7584
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpNNU1EWTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/7767
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı Türkiye'de yetiştirilen farklı frenküzümü çeşitlerinin rutin, protocatechuic, catechin, p- hydroxy benzoic, chlorogenic, caffeic, kuersetin, luteolin, kamferol, p-coumaric, vanilin ve ferulic asit içeriklerinin belirlenmesidir. Kırmızı ve siyah frenküzümü çeşitleri (Goliath, Red Lake, Rovada, Rosenthal, and Booskop Giant) ters fazlı yüksek performanslı sıvı kromatografisi kullanılarak fenolik asit içeriklerini belirlemek için analizleri yapılmıştır. Sonuçlar p-coumaric asitin (1.66-0.04 ?g g-1) frenküzümü çeşitlerinde baskın fenolik asit olduğunu göstermiştir. Ayrıca frenküzümü meyvelerinden elde edilen ekstraktlardan elde edilen diğer sınuçlarda rutin (35.41-7.23 ?g g-1), protocatechuic (3.28-2.84 ?g g-1), chlorogenic (65.49-2.38 ?g g-1), ve kuersetin asit (2.29-1.50 ?g g-1) fenolikleri gözlemlenmiştiren_US
dc.description.abstractThe present work aimed the study of rutin, protocatechuic, catechin, p- hydroxy benzoic, chlorogenic, caffeic, kuersetin, luteolin, kamferol, p-coumaric, vanilin and ferulic acids composition in different currant varieties in Turkey. Red and black currant varieties (Goliath, Red Lake, Rovada, Rosenthal, and Booskop Giant) were analyzed for phenolic acids by using reversed-phase high performance liquid chromatography (HPLC). Results showed that p-coumaric acid (1.66-0.04 ?g g-1) was the predominant phenolic acid extracted from currant varieties. In addition, other acids, namely rutin (35.417.23 ?g g-1), Protocatechuic (3.28-2.84 ?g g-1), Chlorogenic (65.49-2.38 ?g g-1), and kuersetin acids (2.291.50 ?g g-1) were obtained in extracts from currant fruiten_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleFrenküzümü (Ribes spp.) Çeşitlerinin Fenolik İçeriklerien_US
dc.item-title.alternativePhenolic Profiles of Currant (Ribes spp.) Cultivarsen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempUşak Üniversitesi, Sivaslı Meslek Yüksekokulu, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü, Uşak, Türkiye; Abant İzzet Baysal Üniversitesi; Süleyman Demirel Üniversitesi; Süleyman Demirel Üniversitesi; Uşak Üniversitesi; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi; Süleyman Demirel Üniversitesi; Yüzüncü Yıl Üniversitesi; Süleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Isparta, Türkiyeen_US
dc.identifier.volume27en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage192en_US
dc.identifier.endpage196en_US
dc.relation.journalYüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster