Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖkmen, Gülten
dc.contributor.authorTekin, Rıdvan
dc.contributor.authorÇamur, İrem
dc.contributor.authorArslan, Kutbettin
dc.contributor.authorEroğlu, Büşra
dc.date.accessioned2020-11-20T17:34:30Z
dc.date.available2020-11-20T17:34:30Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24925/turjaf.v7isp1.167-172.2826
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TXpjek56ZzFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/8071
dc.description.abstractGıda bozan patojenler insan sağlığını tehdit eder. Bu çalışmada Türkiye’ de “kurtludiken” olarak bilinen bitkinin biyolojik aktivitesi çalışılmış ve literatüre katkı sağlanmıştır. Muğla bölgesinden Cardopatium corymbosum L. antimikrobiyal ve antioksidan aktivite çalışmaları için toplanmıştır. Antimikrobiyal aktivite çalışmaları disk difüzyon metodu ile yapılmıştır. Toplam 8 mikroorganizma bu çalışmada kullanılmıştır, bunların biri maya diğerleri bakteridir. 2,2?-azinobis-(3- etilbenzotiazolin-6-sulfonik asit) (ABTS•+) enzimatik olmayan antioksidan aktivite denemeleri için kullanılmıştır. Cardopatium corymbosum’ un biyolojik aktiviteleri hakkında çok az çalışma vardır. Bu çalışmanın amacı Cardopatium corymbosum’ un gıda patojenlerine karşı antimikrobiyal ve antioksidan etkilerini belirlemektir. Bitkinin radikal süpürme yüzdesi 13 olarak bulunmuştur. Sonuç olarak, Cardopatium corymbosum antimikrobiyal ve antioksidan kapasitelere sahiptir.en_US
dc.description.abstractFood spoilage pathogens threaten to human health. In this work was studied biological activity of plant known as the “kurtludiken” in Turkey and it is contributed to the literature. Cardopatium corymbosum L. from Mugla region were collected for antimicrobial and antioxidant activity studies. The antimicrobial activity studies were done by disc diffusion method. A total of 8 microorganisms were used at this study, one of them is yeast and the others are bacteria. The 2,2?-azinobis-(3 ethyl benzothiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS•+) was used for non-enzymatic antioxidant activity experiments. There are few studies on the biological activities of Cardopatium corymbosum. The aim of this study is to determine the antimicrobial and antioxidant effects of Cardopatium corymbosum against food pathogens. The radical scavenging percentage of plant was found to be 13%. As a result, Cardopatium corymbosum have antimicrobial and antioxidant capacities.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleGıda Patojenlerine Karşı Cardopatium corymbosum L.’ nin Biyolojik Aktivitelerinin Belirlenmesien_US
dc.item-title.alternativeDetermination of Biological Activities of Cardopatium corymbosum L. against Food Pathogensen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Muğla, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Muğla, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Muğla, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Muğla, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Muğla, Türkiyeen_US
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v7isp1.167-172.2826
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issuesp1en_US
dc.identifier.startpage167en_US
dc.identifier.endpage172en_US
dc.relation.journalTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster