• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of Licorice on Some Selected Properties of Ice Cream

Date

2017

Author

Hayoğlu, İbrahim Abdülhey
Çelik, Şerafettin
Türkoğlu, Hüseyin
Başyiğit, Bülent
Ünver, Naciye

Metadata

Show full item record

Abstract

Licorice is used in food industry including production of candy and confectionary, for its healthy and taste characteristics, as well as technological properties. We attended to produce a new ice cream variety using licorice to increase consumption and provide an alternative taste in dairy industry. In addition to control (without licorice extract), four levels of licorices (0.5% A, 1.0% B, 1.5% C, 2.0% D) were added to the mixture. Licorice improved especially overrun, color and overall acceptability of ice cream. Considering physical, chemical and sensory properties, addition of licorice up to 1.5% was convenient for an attractive ice cream production.
 
Meyan kökü yapısal özelliklerinden, sağlık üzerine etkilerinden ve tadından dolayı gıda endüstrisinde kullanılmaktadır. Çalışmada meyan kökü kullanılarak farklı tatta yeni bir dondurma üretimi yapılmıştır. Karışıma %0.5 A, %1.0 B, %1.5 C, %2.0 D oranlarında meyan kökü ilavesi yapılarak elde edilen sonuçlar kontrol (meyan kökü içermeyen) örnek ile karşılaştırılmıştır. Meyan kökü dondurmanın renk ve genel kabul edilirliği gibi özelliklerini geliştirdiği gözlenmiştir. Dondurma içerisine %1.5’e kadar meyan kökü ilavesinin istenilen fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikere sahip dondurma için uygun olduğu belirlenmiştir.
 

Source

Hacettepe Journal of Biology and Chemistry

Volume

45

Issue

3

URI

https://doi.org/10.15671/HJBC.2018.176
https://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpnMk5qTTBOQT09
https://hdl.handle.net/20.500.12809/8286

Collections

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide|| Instruction || Library || Muğla Sıtkı Koçman University || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman University, Muğla, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.