Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorCoşar, Yeşim
dc.date.accessioned2020-11-20T17:50:06Z
dc.date.available2020-11-20T17:50:06Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.issn1300-4220
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TnpVNU9UazU
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/8400
dc.description.abstractOtel işletmelerinin ulusal ve uluslararası turizm piyasasında karşı karşıya kaldıkları rekabet koşulları küreselleşen dünya ile birlikte giderek ağırlaşmaktadır. Rekabet gücü faktörlerinin otel işletmeleri açısından incelenmesi bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu çalışmada öncelikle rekabet gücü kavramı ve otel işletmelerinde rekabeti etkileyen faktörler açıklanmış, daha sonra da otel işletmeleri yöneticileri arasından seçilen örneklem grubu üzerinde gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçlarına dayanarak değişik faktörlerin rekabet gücü üzerindeki algılanan etkileri incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar ışığında teorik ve uygulamaya dönük bazı önerilere de yer verilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe competitive conditions faced in the international tourism market have become fierce along with the globalization in the world. The present study aims at the investigation of the perceived factors influencing the competitive advantage of hotel businesses operating in İzmir. First, the study introduces the concept of competitive advantage and its specific dimensions. Then, the effects of different factors on competitive power are evaluated based on the results of a questionnaire survey carried out among a group of hotel managers. Through the analysis of these findings, the study concludes implications both for the theory and practice.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtelciliken_US
dc.titleOtel İşletmelerinde Rekabet Üstünlüğünü Etkileyen Faktörler:Yöneticiler Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.item-title.alternativeFactors Influencing the Competitive Advantage of Hotel Businesses:A Study among Managersen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmentMÜ, Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorCoşar, Yeşim
dc.identifier.volume19en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage45en_US
dc.identifier.endpage56en_US
dc.relation.journalAnatolia: Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster