dc.contributor.author | Soykan, Ozan | |
dc.contributor.author | Cerim, Hasan | |
dc.date.accessioned | 2020-11-20T17:50:25Z | |
dc.date.available | 2020-11-20T17:50:25Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.issn | 2148-2446 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr//makale/TXpJeE5Ea3hNUT09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12809/8504 | |
dc.description.abstract | Some simple approaches make easy to see problems that lie at the centre of the phenomenon. Contrary to expectations of outputs at the decision given may originate from lack of this simple approaches. From this point of view, recreational angling performed by hundreds of thousands or millions of people, has serious effects on both ecosystem and economy. Recreational angling known as a daily activity. Even though its outputs indicated in a few local, estimation of its effects in every parts of Turkey can be light on legislative regulations. Allowed daily recreational catch limit is 5 kg per person in Turkey. But coupled with this amount and conjectural angler numbers, an unseen situation is transpired. It was aimed in this study, besides state of recreational angling in Turkey, comparing of annual catch of recreational angling with Turkey total fishery, inland and marine capture fishery statistics. Also economic gains from this activity and lack of knowledge about legislative regulations draw the attention. | en_US |
dc.description.abstract | Bazı basit yaklaşımlar belirli bir olgunun temelinde bulunan problemlerin görülmesini kolaylaştırmaktadır. Verilen bir kararda beklenen çıktıların olmaması ise bu basit düşüncelerin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bu bağlamda değerlendirildiğinde yüzbinlerce belki de milyonlarca kişinin Türkiye’de yaptığı rekreasyonel amaçlı olta balıkçılığı gerek ekosistem gerekse de ekonomi üzerinde çok önemli etkilere sahip olmaktadır. Günlük bir aktivite olarak bilinen olta balıkçılığının çıktıları mevcut bölgesel birkaç çalışma ile belirtilse de Türkiye genelindeki etkisinin tahmin edilmesi bu konudaki yasal düzenlemelere ışık tutabilir. Türkiye’de kişi başı günlük izin verilen av miktarı 5 kg’dır. Ancak bu miktar ile ülke nüfusunda tahmini olarak bulunan oltacı sayısı birlikte düşünüldüğünde daha önce göremediğimiz bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada rekrasyonel olta balıkçılığının Türkiye’deki durumunun yanı sıra bu yöntemle tahmini olarak elde edilebilecek miktarların Türkiye toplam su ürünleri üretiminin yanı sıra içsular ve denizlerdeki avcılık yolu ile elde edilen miktarlarının kıyaslanması amaçlanmıştır. Ayrıca bu aktivitenin yarattığı ekonomik girdi ve konuyu ilgilendiren yasal düzenlemeler konusunda da ciddi bir bilgi eksikliği göze çarpmaktadır. | en_US |
dc.item-language.iso | eng | en_US |
dc.item-rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ziraat Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Bahçe Bitkileri | en_US |
dc.subject | Bitki Bilimleri | en_US |
dc.subject | Ziraat, Toprak Bilimi | en_US |
dc.subject | Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması | en_US |
dc.subject | Biyoloji | en_US |
dc.subject | Kimya, Analitik | en_US |
dc.subject | Kimya, Uygulamalı | en_US |
dc.subject | Kimya, İnorganik ve Nükleer | en_US |
dc.subject | Kimya, Tıbbi | en_US |
dc.subject | Kimya, Organik | en_US |
dc.subject | Fizikokimya | en_US |
dc.subject | Ekoloji | en_US |
dc.subject | Entomoloji | en_US |
dc.subject | Çevre Bilimleri | en_US |
dc.subject | Balıkçılık | en_US |
dc.subject | Genetik ve Kalıtım | en_US |
dc.subject | Limnoloji | en_US |
dc.subject | Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi | en_US |
dc.subject | Matematik | en_US |
dc.subject | Mikroskopi | en_US |
dc.subject | Mineraloji | en_US |
dc.subject | Mantar Bilimi | en_US |
dc.subject | Optik | en_US |
dc.subject | Paleontoloji | en_US |
dc.subject | Parazitoloji | en_US |
dc.subject | Fizik, Uygulamalı | en_US |
dc.subject | Fizik, Atomik ve Moleküler Kimya | en_US |
dc.subject | Fizik, Katı Hal | en_US |
dc.subject | Fizik, Akışkanlar ve Plazma | en_US |
dc.subject | Fizik, Matematik | en_US |
dc.subject | Fizik, Nükleer | en_US |
dc.subject | Fizik, Partiküller ve Alanlar | en_US |
dc.subject | Spektroskopi | en_US |
dc.subject | Termodinamik | en_US |
dc.subject | Taşınım | en_US |
dc.subject | Su Kaynakları | en_US |
dc.subject | Mimarlık | en_US |
dc.subject | Hücre ve Doku Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri, Yapay Zeka | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri, Sibernitik | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri, Donanım ve Mimari | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri, Teori ve Metotlar | en_US |
dc.subject | İnşaat ve Yapı Teknolojisi | en_US |
dc.subject | Savunma Bilimleri | en_US |
dc.subject | Enerji ve Yakıtlar | en_US |
dc.subject | Mühendislik, Hava ve Uzay | en_US |
dc.subject | Mühendislik, Biyotıp | en_US |
dc.subject | Mühendislik, Kimya | en_US |
dc.subject | İnşaat Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Mühendislik, Elektrik ve Elektronik | en_US |
dc.subject | Çevre Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Mühendislik, Jeoloji | en_US |
dc.subject | Endüstri Mühendisliği | en_US |
dc.subject | İmalat Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Mühendislik, Deniz | en_US |
dc.subject | Mühendislik, Makine | en_US |
dc.subject | Mühendislik, Petrol | en_US |
dc.subject | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.subject | Orman Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Jeokimya ve Jeofizik | en_US |
dc.subject | Jeoloji | en_US |
dc.subject | Yeşil, Sürdürülebilir Bilim ve Teknoloji | en_US |
dc.subject | Görüntüleme Bilimi ve Fotoğraf Teknolojisi | en_US |
dc.subject | Denizcilik | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri, Biyomalzemeler | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri, Seramik | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri, Kaplamalar ve Filmler | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri, Kompozitler | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri, Kâğıt ve Ahşap | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri, Tekstil | en_US |
dc.subject | Metalürji Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Meteoroloji ve Atmosferik Bilimler | en_US |
dc.subject | Maden İşletme ve Cevher Hazırlama | en_US |
dc.subject | Nanobilim ve Nanoteknoloji | en_US |
dc.subject | Nükleer Bilim ve Teknolojisi | en_US |
dc.subject | Polimer Bilimi | en_US |
dc.subject | Robotik | en_US |
dc.subject | Telekomünikasyon | en_US |
dc.subject | Taşınım Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | General Aspects of Recreational Angling and Some Estimations on Catch Amounts in Turkey | en_US |
dc.item-title.alternative | Türkiye'de Rekreasyonel Olta Balıkçılığının Genel Özellikleri ve Av Miktarına İlişkin Bazı Tahminler | en_US |
dc.item-type | article | en_US |
dc.contributor.department | MÜ | en_US |
dc.contributor.departmentTemp | Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, İzmir, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Muğla, Türkiye | en_US |
dc.identifier.volume | 6 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1441 | en_US |
dc.identifier.endpage | 1452 | en_US |
dc.relation.journal | Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Eleman | en_US |