Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorToksoy, Aysel
dc.contributor.authorBeyatlı, Yavuz
dc.date.accessioned2020-11-20T17:51:52Z
dc.date.available2020-11-20T17:51:52Z
dc.date.issued1999
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.issn1309-6273
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpRNU5qUTA
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/8824
dc.description.abstractIn this study, L. plantarum, L. sake, P. cerevisiae and P. pentosaceus strains were isolated and identified from the different sausage and sossis samples obtained from markets. Amount of hydrogen peroxide (H2O2) and % acidity produced by the cultures were estimated. Titration method were used for estimating % acidity and spectrophotometric method were used for estimating H2O2 produced by the cultures. Antimicrobial effects of isolated strains on the test bacteria P. fluorescens and E. aerogenes were estimated by agar diffusion method. Also, antimicrobial activities among the isolated strains were studied. In generally, Lactobacillus strains were more produced acid and H2O2 and showed more antimicrobial activities comparing with the Pediococcusstrainsen_US
dc.description.abstractBu çalışmada, piyasadan sağlanan farklı sucuk ve sosislerden izole ve identifiye edilen Lactobacillus plantarum, Lactobacillus sake, Pediococcus cerevisiae ve Pediococcus pentosaceus suşları kullanılmıştır. Suşların oluşturduğu % asitlik miktarları titrasyon yöntemi ile belirlenirken, hidrojen peroksit (H2O2) üretimleri spektrofotometrik olarak ölçülmüştür. Suşların Pseudomonas fluorescens ve Enterobacter aerogenes test bakterileri üzerine olan antibakteriyel etkileri, agar difüzyon yöntemi ile saptanmıştır. Ayrıca, suşların birbirleri üzerine olan inhibisyon etkileri de araştırılmıştır. Genellikle, Lactobacillus suşlarının Pediococcus suşlarına kıyasla yüksek miktarda asit ve H2O2 ürettikleri ve bazı test bakterileri üzerine de antibakteriyel etkilerinin daha yüksek olduğu gözlenmiştir.
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleBazı laktik asit bakterilerin antagonistik ilişkileri üzerine bir araştırmaen_US
dc.item-title.alternativeA research on antagonistic connections of some lactic acid bacteriaen_US
dc.item-typeotheren_US
dc.contributor.departmentMÜ, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorToksoy, Aysel
dc.identifier.volume24en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage269en_US
dc.identifier.endpage275en_US
dc.relation.journalGIDAen_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster