• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Meslek Yüksekokulları
  • Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu
  • Gıda İşleme Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Meslek Yüksekokulları
  • Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu
  • Gıda İşleme Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effect of different feeding strategies on honey bee gut microbiota and the presence of Nosema

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Article (670.2Kb)

Tarih

2022

Yazar

Topal, E.
Ceylan, Özgür
Tunca, R. İ.
Bay, V.
Aldemir, S.
İnci, H.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Topal, E., Ceylan, Ö., Tunca, R. İ., Bay, V., Aldemir, S., İnci, H., ... & Kösoğlu, M. (2022). The effect of different feeding strategies on honey bee gut microbiota and the presence of Nosema. South African Journal of Animal Science, 52(5).

Özet

Colony development in honey bees depends on both the environmental conditions and their genetic structure. Nutrition is the one of the most important factors in the honey bee’s health. This study was carried out in 48 colonies and included six groups (a control and five feeding groups). In the experiment, the effect of different feeding strategies on intestinal flora and the presence of Nosema was investigated. Pantoea agglomerans, Pseudomonas luteola, Burkholderia cepacia, Brevibacillus nitrificans, Sphingomonas paucimobilis, Aeromonas hydrophila, and P. alcalidimonas were detected in the intestinal microflora of the bee samples by morphological and phenotypic identification. The results of phenotypic identification were confirmed using 16S rRNA sequence analysis for P. agglomerans and B. nitrificans strains. The presence of Nosema was simultaneously investigated in all groups. Only Nosema cerenae was detected using DNA analysis in the positive Nosema spore samples.

Kaynak

South African Journal of Animal Sciences

Cilt

52

Sayı

5

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/10541

Koleksiyonlar

  • Gıda İşleme Bölümü Koleksiyonu [33]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.