Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAyazlar, Reyhan Arslan
dc.contributor.authorGün, Gamze
dc.date.accessioned2020-11-20T17:32:29Z
dc.date.available2020-11-20T17:32:29Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2602-3407
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TXpBeU5qYzVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/7762
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı tüketicilerin yiyecek deneyiminin memnuniyet ve davranışsal niyetleri üzerindeki etkisini incelemektir. İstanbul’da faaliyet gösteren lüks restoranlarda yiyecek deneyimi yaşamış bireylerden 395 anket elde edilmiştir. Araştırmada önerilen modelde yer alan kavramlar arası ilişkileri analiz etmek amacıyla yapısal eşitlik modellemesinden yararlanılmıştır. Araştırma bulgularına göre tüketicilerin olumlu düzeyde yiyecek deneyimleri, memnuniyeti de olumlu yönde etkilemektedir. Restoran müşterilerinin memnuniyeti ise onların davranışsal niyetlerini anlamlı bir şekilde etkilemektedir. Bu çalışma ile restoran işletmeciliği alanında tüketici memnuniyeti ve davranışsal niyeti olumlu şekilde etkileyen unsurlar hakkında katkı sağlanması beklenmektedir.en_US
dc.description.abstractThis study aims to investigate the effects of customers’ food experience on their satisfaction and behavioral intentions. A total of 395 questionnaires were gathered from customers who have a food experience in luxury restaurants in Istanbul. Structural equation model was benefited to test the relationships among constructs in the proposed model. According to the results, positive food experience affect customer satisfaction in a luxury restaurant, in turn, their behavioral intention. It is expected to contribute positive factors affecting customer satisfaction and behavioral intention in restaurant field.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtelcilik, Konaklama, Spor ve Turizmen_US
dc.titleYiyecek Deneyiminin Müşteri Memnuniyeti ve Davranışsal Niyetine Etkisien_US
dc.item-title.alternativeThe Effect of Food Experience on Customer Satisfaction and Behavioral Intentionen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmentMÜ, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorAyazlar, Reyhan Arslan
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue18en_US
dc.identifier.startpage377en_US
dc.identifier.endpage397en_US
dc.relation.journalKaradeniz Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster