Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBiçici, Fırat
dc.date.accessioned2020-11-20T17:19:48Z
dc.date.available2020-11-20T17:19:48Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn1309-887X
dc.identifier.issn2149-0465
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRneE5qYzJOZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/6901
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı; restoranlarda kalanlı ve yuvarlama fiyat uygulamalarıyla ilgili yabancı turist algılamalarını belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda; restoranlarda “.00, .99 ve .90” şeklindeki fiyat uygulamaları, menü fiyatlarına uygulanmış ve yabancı turist algılamaları incelenerek restoran işletmelerine kalanlı ve yuvarlama fiyat uygulamaları hakkında somut bilgiler sunulmak istenmiştir. Elde edilen bulgulara göre yabancı turistler; indirim, iyi-değer, ucuz, ucuzluk, düşük kalite, fiyat oyunu gibi kavram ve düşünceleri “.99 kalanlı” fiyat uygulamalarıyla ilişkilendirirken; kalite, prestij, ödeme kolaylığı, kolay anlaşılırlık, net fiyat, dürüst fiyat, güvenilir fiyat gibi kavram ve düşünceleri yuvarlama “.00” fiyat uygulamaları ile ilişkilendirmektediren_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to explain what the perceptions of foreign tourists are by implementing of ‘odd and round-number price-endings” in restaurants. To serve this purpose, “.00, .99 and .90” price-endings are put in menu prices and tangible data which were obtained through this study is presented to the restaurant operators by examining of foreign tourists’ perception. According to the findings while foreign tourist associated “.99 price-endings” with lower price discount, good value, cheapness, lower quality, price tricks, competition; they associated quality, prestige, ease of payment, ease of understandability, precise price, right price, reliable price with “.00 (round) price endings”.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTarihen_US
dc.titlePSİKOLOJİK FİYATLAMA STRATEJİSİ OLARAK RESTORANLARDA KALANLI ve YUVARLAMA FİYAT UYGULAMALARIYLA İLGİLİ YABANCI TURİST ALGILAMALARIen_US
dc.item-title.alternativePerceptions of Foreign Tourists About Odd And Round Price – Endings As A Psychological Pricing Strategy in Restaurantsen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı, Muğla, Türkiyeen_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage99en_US
dc.identifier.endpage123en_US
dc.relation.journalEGE STRATEJİK ARAŞTIRMALAR DERGİSİen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster