Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorMarangoz, Mehmet
dc.contributor.authorKumcu, Elif Hasret
dc.date.accessioned2020-11-20T17:19:54Z
dc.date.available2020-11-20T17:19:54Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1304-5318
dc.identifier.issn2147-9771
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TWprNU16azBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/6914
dc.description.abstractOrganik tarım ve organik üretim tarihsel süreç içerisinde büyük gelişmeler göstermiş ve bugün yeni bir aşamaya gelinmiştir. Bu yeni aşamanın adı “Organik 3.0” olarak belirlenmiştir. Organik üretimin tüm devletlerin ana politik hedeflerinden biri haline gelmesi, globalleşen dünyada organik üretim söz konusu olduğunda ağların kurulması amaçlanmaktadır. İnsan sağlığının korunması, hayvan refahının sağlanması, çevrenin korunması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesi, tarım uygulamalarının sürdürülebilir hale gelmesi gibi ortak küresel amaçlar doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini savunur. Temel hedef gezegenimiz üzerinde yaşayan tüm varlıkların ve doğal kaynakların korunmasıdır. Organik tarımın ve organik üretimin tarihsel süreç içindeki bu gelişimine web ortamındaki gelişmeler gibi organik 1.0, organik 2.0 ve organik 3.0 olarak isimlendirilmiştir. Bu çalışmada organik tarım ve organik üretimin tarihsel süreçleri, Organik 1.0, organik 2.0, organik 3.0 olarak el alınmakta ve organik 3.0 sürecinin oluşturması beklenen etkiler açıklanmaktadır.en_US
dc.description.abstractOrganic agriculture and organic production have shown great progress in the historical process and today they have come to a new stage. The name of this new step is called “Organic 3.0”. The fact that organic production is one of the main political goals of all states which aimed to establish networks in the globalizing world. This movement focus on a number of important issues such as moving with common global goals; protecting human health, ensuring animal welfare, protecting the environment, encouraging the use of renewable energy, sustainable agricultural practices and preparing an innovative infrastructure. The main goal is to protect all living things and natural resources on our planet. This development of organic agriculture and organic production in the historical process has been called organic 1.0, organic 2.0 and organic 3.0, like the developments on the web. In this study, the historical processes of organic farming and organic production, Organic 1.0, Organic 2.0, Organic 3.0 processes were taken and the expected impacts of organic 3.0 process are defined as descriptive.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİktisaten_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.titleORGANİK ÜRETİM SÜRECİNDE ORGANİK 1.0’DAN ORGANİK 3.0’A GEÇİŞ ve ORGANİK 3.0’IN TEMEL ÖZELLİKLERİen_US
dc.item-title.alternativeTransforming From Organic 1.0 To Organic 3.0 in the Process of Organic Production And Its Fundamental Characteristicsen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Muğla, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Bölümü, Muğla, Türkiyeen_US
dc.identifier.volume16en_US
dc.identifier.issue32en_US
dc.identifier.startpage379en_US
dc.identifier.endpage396en_US
dc.relation.journalYönetim Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster