• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Enteromorpha intestinalis’in besinsel kompozisyonunun belirlenmesi ve gıda amaçlı kullanımının tespiti

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (457.4Kb)

Tarih

2018

Yazar

Metin, Cansu
Baygar, Taçnur

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada Muğla Akyaka Kadın Azmağı'ından toplanan yeşil makroalg Enteromorpha intestinalis'in besinsel kompozisyonunun mevsimsel olarak belirlenmesi ve gıda amaçlı kullanımının tespiti amaçlanmıştır. Ortam koşulları ve ardından etüvde kurutma işleminden sonra, E. intestinalis çay, çorba ve baharat şeklinde hazırlanmış ardından duyusal değerlendirmeye alınmıştır. Besinsel kompozisyon analiz sonuçlarına göre; ancak E. intestinalis'in içerdiği daha yüksek miktarda protein, ilkbaharda kül ve C vitamini, sonbaharda çoklu doymamış yağ asitleri nedeniyle, kullanım alanına bağlı olarak 12 ay boyunca değerlendirilebileceği düşünülmektedir. Duyusal analiz bulgularına göre ise; elde edilen ürünler Türk damak tadına çok yakın olmasa da, ürünlerin farklı içeriklerle çeşitlendirilmesinin kabul edilebilirliklerini arttırdığı sonucuna varılmıştır
 
The aim of this study was to determine the nutritional composition of green macroalgae Enteromorpha intestinalis, collected from Muğla Akyaka Kadın Azmağı seasonally and investigate for consumption as food. After drying process in ambient conditions and then oven, E. intestinalis was prepared as tea, soup and spice and offered to the panelist team for sensorial test. Based on the nutritional composition analysis results, E. intestinalis can be utilized in a variety of ways depending on its intended field of usage, due to its higher content of crude protein in summer, ash and vitamin C in spring and polyunsaturated fatty acids in autumn. According to sensory analysis; processed products are not very close to the Turkish palate, although flavoring of these products with different additives increased the acceptability
 

Kaynak

Su Ürünleri Dergisi

Cilt

35

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpjME9UWTFOUT09
https://hdl.handle.net/20.500.12809/7612

Koleksiyonlar

  • Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojileri Bölümü Koleksiyonu [54]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.